Ammattilaisten verkkokauppa

C-Vitaminista

elinvoimaa ihoon

Kaikki kauneudenhoitoalan ammattilaiset tietävät, että C-vitamiinia kannattaa käyttää. Mutta muistatteko miksi?

C-vitamiini oli yksi vuoden 2019 ihonhoitotrendeistä, ja syystäkin. Uskon sen jatkavan trendissään vielä tänäkin vuonna. Iltasanomien tekemän ”tutkimuksen” mukaan pinterest kuvat C Vitamiinituotteista lisääntyivät vuonna 2017 yli 3000%. Vaikkei tämä tutkimus minua vakuuta niin voidaan tästä päätellä kuluttajien löytäneen vitamiinin tehon ja heidän haluavan käyttää tuotteita joissa C Vitamiinia on. Vitaminin edut ja hyödyt iholle ovat valtaisat, eikä tämä ihme kuulu vain anti-age iholle vaan C-vitamiinin hyödyistä voi nauttia kaikki ihotyypit.

Myös tutkijat ja julkisuuden henkilöt vannovat C -vitamiinin vaikutukseen iholla. Hyödynnä tätä omassa markkinoinnissasi! Omien opintojeni edetessä luotan aina vain enemmän ja enemmän tutkittuun tietoon ja sellaisten henkilöiden kertomaan, joilla on taustalla aitoa osaamista asiasta. Laureassa oman alamme vastuuyliopettaja Marjo Poutanen onkin kertonut C-vitamiinin olevan yksi hänen lempiainesosista kosmetiikkatuotteissa.

Viimeistään tämä vakuuttaa minutkin. Terkkuja Marjolle 🙂

Mitä se C Vitamiini oikein on?

C-Vitamiini, eli askorbiinihappo löytyy kosmetiikkatuotteiden INCIstä monella eri nimellä useassa eri kemiallisessa muodossa. Perinteisin versio nimellä Ascorbic Acid. Yksinkertaisin ja perinteisin ei tässä tilanteessa ole kuitenkaan se paras ja helpoin ratkaisu, nimittäin puhtaimmillaan askorbiinihappona aine on kaikken herkimmillään hapettumaan ja siten menettämään tehonsa.

Muita C vitamiinin INCI nimiä on mm.

  • L-ascorbic acid
  • ascorbyl glucoside
  • ascorbyl hyaluronate
  • ascorbyl retinoate
  • sodium ascorbyl phosphate
  • magnesium ascorbyl phosphate
  • tetrahexyldecyl ascorbate
  • ascorbyl methylsilanol pectinate

Tämä vesiliukoinen vitamiini on oleellinen osa kollageenin muodostumista sekä sidekudoksen aineenvaihduntaa. Unohtamatta tietenkään C-vitamiinin voimakasta antioksidanttista tehoa.

Vesiliukoinen ja nopeasti hapettuva C-vitamiini asettaa pienoisia haasteita kosmetiikkatuotteen formulaatiolle. Tehonsa nopeasti menettävä ja samalla väriä vaihtava askorbiinihappo toimii parhaiten vedettömässä tuotteessa, esimerkiksi silikonipohjassa tai öljyssä. Samasta syystä monissa tuotteissa käytetään askorbiinihappoa sen monissa eri muodoissa. Näissäkin on eroja sekä säilyvyyden että tehokkuuden puolesta. Ammattilaisen valitessa tuotetta hoitolaansa kannattaakin muistaa kuinka herkkä tämä vitamiini on. Tuotteet on pidettävä suojassa valolta ja hapettumiselta. Airless pump pakkaukset, ampullit yms ovatkin siis pakkausmuodot joissa on toivoa saada riittävä pitoisuus vitamiinia iholle, jotta se ehtii ja pystyy taikojaan tekemään.

Käyttökohteet

Ihoa kirkastava ja rakennetta tukeva C-vitamiini on parhaillaan anti-age tuotteissa sekä pigmenttivirheisen ihon hoidossa. Unohtamatta myöskään kuivan ja herkemmänkin ihon hoitotuotteita. Herkimmästä herkimmän ihon kanssa on kuitenkin muistettava, että voimakkaasti vaikuttava vitamiini voi myös joskus olla ihoa ärsyttävä. Kuuntele siis asiakastasi hänen kertoessaan tuotteen käyttökokemusta. Ja jos tiedät jo etukäteen ihon äärimmäisen herkäksi, aloittakaa varoen. Samoin kuin A-vitamiinin kanssa.

Ennen kesää, kesällä ja kesän jälkeen C-vitamiinituotteet sopivat ehkäisemään ja hoitamaan iholle syntyvää valovauriota ja hyperpigmentoitumista. Kun happohoitojen kausi syksyllä alkaa niin samaan aikaan alkaa myös C-vitamiinihoitojen paras ajankohta. Tulokset näkyvät ja asiakkaan tyytyväisyys kasvaa.

Anti-age iholle c-vitamiini buustaa paitsi kollageenin tuotantoa ja sitä kautta ihon rakennetta, myös pintaverenkiertoa. Tällöin ihon pinnan sameus häipyy ja iho kirkastuu ja näyttää nuorekkaammalta.

Kuivalla, herkällä ja jopa atooppisella iholla vitamiinin antioksidanttiset ominaisuudet korostuvat. Samalla nousee esiin myös vitaminin anti-inflammatorinen, eli tulehdusta ehkäisevä teho. Herkän ihon vastustuskysy siis paranee.

Muista myös nauttia sisäisesti

Vaikka löytyisi tuote johon askorbiinihappo on saatu puhtaimmillaan ja hyvänä pitoisuutena säilymään ei sitä ihonhoidon näkökulmasta saada ulkoisesti riittävästi imeytymää. Vanhan kansan viisaus osuu oikeaan tässäkin asiassa. Syömällä runsaasti ja monipuolisesti kasviksia ja hedelmiä, unohtamatta kotimaisia ihania marjoja, saadaan hyvin C-vitamiinia sisäisesti. Muistattehan että meidän omassa maassa kasvaa paljon parempi C-vitamiinin lähde kuin missään palmupuussa? Mustaherukan c-vitaminipitoisuus voi olla jopa 20-kertainen appelsiiniin verrattuna. Itse olenkin kerännyt keväällä herukkapensaasta tuoreita lehtiä ja pakastanut niitä talven varalle. Hunajalla makeutettu mustaherukkatee voi auttaa välttämään flunssan kurimuksen.

Asiakkailleni suosittelen c-vitaminilisää suun kautta aina jos teemme jonkin ihoa voimakkaammin vaurioittavan hoidon. Kun tarkoitus on rakentaa uutta ja kestävää kollagenia niin myös sisäisesti nautittu C-vitamini on isossa roolissa. Koska kyseessä on vesiliukoinen vitamiini se ei varastoidu kehoon ja siten mahdollisesti tee harmia myöhemmin. Ohjaankin monesti asiakkailleni että ennen rajumpaa hoitoa kannattaa aloittaa reilusti iso annos c-vitamiinilisää. Annosta käsken nostamaan kunnes pissa menee kirkkaan keltaiseksi. Siitä tietää että varastot ovat täynnä ja ylimäärä alkaa tulla vain suoraan läpi. Joskus tähän vaaditaan jopa 3000mg vuorokausiannos. Ohjatessasi asikkaallesi tälläistä varmista että hänellä ei ole terveydellisesti estettä syödä kuurina tälläistä määrää lisäravinteita (eli ei jos on jokin perussairaus jota et itse täysin ymmärrä, pyydä kysymään omalta hoitavalta lääkäriltään lupa ja ohje, huomioi myös millaisena tuotteena asiakas tämän nauttii). Kuurin kannattaa kestää vähintään 4 viikkoa hoidon jälkeen jotta saadaan yksi ihon uusiutumiskierros kunnolla hoidettua.

Virkein terveisin,

Sonja Tammentie

Sairaanhoitaja ja SKY-Kosmetologi

Artikkelin lähteinä käytetty kirjoittajan opintojen aikana ja käytännössä kartuttamaa tietoa. Kuvat unsplash ja MCCM kuva-arkisto. Kemiallinen kaavakuva wikipedia.

MCCM Medical Cosmetics

C-Vitamiini tuotteet

EmMi Cosmetics tuo yksinoikeudella maahan MCCM Medical Cosmetics tuotesarjaa. Sarjan valikoimasta löytyy myös C-Vitamiinituotteet. Tilaukset verkkokaupasta tai sähköpostilla. Verkkokauppa vaatii rekisteröitymisen. Sähköpostitilauksiin heti mukaan yrityksen tiedot ja laskutustiedot.

Valmiilla C-Vita 180 Pack – hoitopakkauksella ei tule tuotehävikkiä. Lisäksi tarvitset alkupuhdistuksen tuotteet. Cleansing milk 200ml 20€, 500ml 35€ sekä Facial Tonic 200ml 21,2€,500ml 39€. Hoitopakkaus sisältää tuotteet 5 hoidon tekoon.

C Vita 180 Pack 119,4€
Topical linjan Vitamin C Airless solution
50ml 42,4€
Topical linjan kotihoitoonkin soveltuvat ampullit
2ml x 20kpl 38,8€
5ml x 20kpl 48,9€
Hoitolaan ja kotihoitoon soveltuvat ylelliset Fleece naamiot
6kpl/pkt 84€
12kpl/pkt 140,1€

12kpl pakkauksesta tulee suoraan kaunis myyntiteline naamioille. Suositushinta ulosmyyntiin yksittäin min 25€/kpl.
Valmiissa hoitopakkauksessakin oleva C Vita 180 Cream
50ml 53,6€
Tuotteiden hinnat sis alv 24%
Pidätämme oikeuden hinnastomuutoksiin.
Tilaukset verkkokaupasta tai sähköpostilla
info@emmicosmetics.fi
Hinnat voimassa vain kauneudenhoitoalan tai rerveydenhuollon yrityksille. Kuluttajakauppa erikseen.