Ammattilaisten verkkokauppa

MESOLANGAT

Kevyttä kasvojenkohotusta ilman veistä

Mesolangat

Kaipaatko pientä liftiä kasvoillesi muttet halua ihan vielä lähteä plastiikkakirurgin vastaanotolle? 

Mesolangat ovat yleisimmin polydioksanonista (PDO) valmistettuja itsestään sulavia ommellankoja. Samankaltaisia lankoja käytetään kirurgisten haavojen sulkemiseen. 

Mesolankahoidoilla voidaan kiinteyttää ja kevyesti kohottaa esimerkiksi kasvojen alueen veltostunutta ihoa. Lankojen avulla voidaan palauttaa kasvoille nuorekasta kimmoisuutta, kaunista kuulautta sekä palauttaa hieman myös kasvojen nuorekasta ovaalia muotoa. Tämä ei-kirurginen hoitotoimenpide tehdään vastaanotolla paikallispuudutuksessa.

Miten hoito tehdään?

Mesolankahoidossa ihon alle asetetaan neulan avulla sulavaa ommellankaa. Ennen varsinaista hoitoa ihon pinta puudutetaan voidepuudutuksella. Neulat asetellaan yleensä ristikkäin sekä tiiviisti vierekkäin luoden langoista tiiviin verkon. 
Lankoja asetetaan kasvojen alueella yleisimmin 20-30kpl. Tarkka lankojen määrä sekä malli valitaan ennen hoitoa konsultaatiovastaanotolla.

Meillä kaikki mesolankahoidot tekee terveydenhuollon koulutettu ammattilainen (sairaanhoitaja tai lääkäri).

 

Kenelle hoito sopii?

Suosittelemme aina ennen mesolankahoitoa varaamaan maksuttoman konsultaatioajan, jolloin hoidon aiheet ja vasta-aiheet käydään tarkasti läpi yhdessä hoitajan kanssa. Konsultaatiovastaanotolla käydään läpi asiakkaan terveyshistoria sekä hoitoon mahdollisesti liittyvät riskit sekä ennen kaikkea tärkeät kotihoito-ohjeet. Jotkin sairaudet ja lääkitykset voivat olla este hoidon tekemiselle. Jos olet perusterve ja ihosi on ehjä ja terve voidaan hoito luultavasti tehdä.

 

Kierrelangat ja suorat langat

Käytämme hoidoissamme ns perinteisiä lankoja eli suoria ja kierrelankoja. Näillä langoilla ihoa saadaan napakoitettua stimuloimalla fibroblastisolujen toimintaa. Itse lankojen avulla ihoa ei saada ”ripustettua” uudelleen korkeammalle, eli tulos on hyvin luonnollinen. Langat toimivat ihon alla tukiverkkona ja stimuloivat ihon omaa kollageenituotantoa. Kun itse lanka on sulanut ja aineenvaihdunta on sen hävittänyt jää jäljelle vielä ihon oma kollageeniverkosto. Näin saavutetaan pitkäaikaisia tuloksia. Lanka itsessään sulaa n 3kk kuluessa hoidosta, ihon oma uusi kollageeni ja elastiini rakenne säilyy paljon pidempään. Hoitoa ei siis tarvitse uusia kuin 6-12kk välein, jos silloinkaan.

Langat ja niiden asentaminen kiihdyttävät myös ihon nestekiertoa, näin ihon sävy paranee ja kirkastuu. Uusi alueelle virtaava hapekas veri tuo tullessaan myös ravinteita jolloin iho voi paremmin. 

 

COG eli väkälangat

Facelift ilman kirurgiaa. COG langoilla enemmän nostetta ja pitoa!  

Kuten mesolangat ovat myös käyttämämme COG langat polydioksanonista (PDO) valmistettuja itsestään sulavia ommellankoja.

 

Kenelle hoito sopii?

COG eli väkälankahoito sopii silloin kun halutaan enemmän selvää nostetta ja tukea kuin mihin perinteisillä mesolangoilla voidaan päästä. 

Hoito voidaan tehdä kasvojen lisäksi vartalolle tai raajoihin. Esimerkiksi mammamasua voidaan napakoittaa tai alleja kuroa ylös.

Mitä voit odottaa COG lankakohotukselta? 

COG langoilla tehty kasvojen alueen hoito on lähinnä face lift toimenpidettä mihin ilman kirurgiaa päästään. Hoito sopii monille, mutta ei aivan kaikille. Tästä syystä varaamme asiakkaillemme ensin konsultaatiovastaanoton jossa käymme läpi hoidon tavoitteet ja toteutuksen sekä mahdolliset riskit. Ohjaamme ennakkoon asiakkaillemme kuinka hoitoon tulee valmistautua ja kuinka hoidon jälkeen tulee toimia. 

COG langoilla tehdyn hoidon tuloksista osa näkyy välittömästi hoidon jälkeen. Parhaimmillaan tulos on noin 3kk hoidosta. Hieman kudoksesta ja käytetyistä langoista riippuen tulokset säilyvät 8-18kk. 

 

Kolme vaikutusta yhdellä hoidolla!

COG lankojen vaikutusmekanismi on kolmiosainen.

  1. Kudosten mekaaninen nostaminen
  2. Oman kollageenituotannon stimulointi
  3. Ihon rakenteen näkyvä paraneminen ja tasoittuminen

Langat asetetaan syvälle ihoon, juuri rasvakerroksen päälle. Käyttämällä asennuksessa oikeaa vektoria, eli vedon suuntaa saadaan välitön nostava vaikutus. Langan asetuksen aiheuttama vaurio stimuloi ihon omia fibroblastisoluja tuottamaan uutta kollageenia sekä mekaanisen vaurion kautta että langan aiheuttaman kemiallisen reaktion kautta. Tämä prosessi kestää useamman kuukauden ja siksi paras tulos nähdään vasta noin 3kk hoidosta. Kollageenituotannon aktivoituessa ja ihon alkaessa parantaa itseään saadaan myös ihon pintaa tasoitettua. Ihon sävy voi kirkastua ja tasoittua kun aineenvaihdunta vilkastuu.

COG langoilla on myös hentoinen lipolyyttinen eli rasvasolujen poistumista edistävä vaikutus. Yhdessä kudoksen kohotus ja pieni lipolyyttinen teho kiinteyttävät ja kaventavat kasvojen ilmettä selvästi.

Suurimmalla osalla asiakkaistamme paras tulos saadaan nasolabiaalien ja marionettien sekä leukalinjan alueelle. Väkälanka on nimensä mukaisesti täynnä pieniä väkäsiä tai koukkuja, jotka tarttuvat ihon sisäpuolella kudoksiin kiinni. Kun lanka kiristetään se vetää kudosta mukanaan ylös ja häivyttää siten välittömästi alapuolella olevia juonteita.