Ammattilaisten verkkokauppa

MIKRONEULAUS-

HOIDOT 

Tehokas tapa hoitaa erilaisia ongelmia iholla

Mikroneulaus

Mikroneulaus on tehokas ja paljon käytetty menetelmä stimuloimaan ihon omaa uusiutumista ja korjausmekanismia. Hoitoa tarjoaa sekä kosmetologit, sairaanhoitajat että lääkärit. 

Mitä oikeastaan on Mikroneulaus?

Mikroneulaushoidoilla tarkoitetaan iholle tehtäviä hoitoja joissa joko laitteen avulla tai hoitajan käsikäyttöisellä työvälineellä ihoa rikotaan tahallisesti. Iholle tehdään satoja, tuhansia, satojatuhansia pieniä reikiä tai haavoja. Näiden tahallisesti aiheutettujen vammojen tarkoituksena on käynnistää ihon oma paranemisprosessi ja siten parantaa ihon pinnan laatua ja tuntua. Tämä ihon oma korjausmekanismi on monimutkainen tapahtuma jossa on monta mahdollisuutta vaikuttaa lopputulokseen, niin hyvässä kuin pahassakin. Hoito on teknisesti vaativa tehdä. Valitsethan siis koulutetun ammattilaisen.

Miten hoito tehdään?

Hoito tehdään kauneushoitolassa tai ihonhoitoon erikoistuneella esteettisellä klinikalla, ei koskaan kotona tai messuilla tms.

Hoitaja valmistelee asiakkaan ihon puhdistamalla sen huolellisesti. Tarvittaessa asiakkaan päähän laitetaan myssy tai panta pitämään hiukset poissa kasvoilta. 

Itse neulaukseen käytetään joko pientä kynämäistä laitetta tai pizzarullaimen näköistä käsikäyttöistä rullainta. Kynän kärjessä on kertakäyttöinen ja asakaskohtainen neulauspää. Tämän neulauspään sisällä on useita pikkiriikkisiä neuloja. Laite työntää ja vetää neulat takaisin suojan sisään salaman nopeasti. Neulat siis ikäänkuin tikkaavat ihon pintaa. 

Iholle aiheutetaan tietynlainen hyvin hallittu ja tarkkarajainen vaurio, tämä käynnistää ihon oman korjauksen joka puolestaan stimuloi ihon uusiutumista, kollageenin valmistusta ja siten ihon pinnan elastisuutta.  Mikäli neulat ovat tylsiä (käytetty useamman kerran) tai väärän kokoisia tai mallisia, tai neula ei lävistä ohoa oikeassa kulmassa on vamma ”väärän”lainen jotta sen korjautuminen tapahtuisi siten kuten esteettisesti haluamme sen tapahtuvan.   

 

Hoitoa tehtäessä on todella tärkeää osata käyttää oikeanlaisia menetelmiä. Riippumatta siitä onko käytössä laite vai käsikäyttöinen neularullain, tärkeintä on noudattaa valmistajan antamia ohjeita. Muutamia yleispäteviä sääntöjä kuitenkin löytyy. 

 

 1. Neulat ovat aina henkilökohtaisia!
 2. Neulojen on oltava äärimmäisen teräviä
 3. Neulojen pituus ja paksuus täytyy olla tarkkaan valittu huomioiden haluttu hoitotulos
 4. Hoitoa tehtäessä tulee noudataa tarkkaa aseptista työtapaa
 5. Viallista neulaa ei saa käyttää
 6. Hoidon aikana ja jälkeen käytettyjen tuotteiden tulee soveltua ihon suojakerroksen läpäisevään hoitoon 

 

 

Kenelle hoito sopii?

Hoidon vasta-aiheet käydään läpi ennen hoidon tekoa.

Mikroneulaushoidon ensisijainen ja yleisin käyttötarkoitus on kiinteyttää ihoa ja parantaa sen elastisuutta ja kimmoisuutta. Hoidon avulla voidaan ihoon imeyttää myös erilaisia aktiiviaineita, esimerkiksi kosteusköyhään ihoon voidaan syöttää helpommin suurimolekyylistä Hyaluronihappoa. Näin iho syväkosteutuu ja pysyy kosteutettuna pidempään ja paremmin. Myös muiden hoitavien aineiden imeyttäminen on mahdollista. 

Hoidolla voidaan nopeuttaa ihon uusiutumista ja siten saada apu esimerkiksi arpien hoidossa. Neulauksen jälkeen ihon oma rakennusprosessi on aktivoitu ja iho uusiutuu nopeammin. Samalla mahdolliset arvet saattavat pehmitä ja lähteä nousemaan pois. Tämä ei ole nopea ratkaisu, arpien hoito on aina pitkäjänteistä ja sitoutumista vaativaa. Mikroneulaushoidot on alunperin kehitetty ihotautilääkärien ja plastiikkakirurgien tarpeisiin. Yhä edelleen mm. palovammapotilaita hoidetaan mikroneulauksella, kovaa arpea pehmitetään ja sen elastisuutta lisätään neulaushoitojen avulla. Sama mekanismi käynnistyy ihossa.

Hoitoa ei voida tehdä mikäli sinulla on:

 • Ativinen huuliherpes
 • Kolmoishermosärky
 • Aktiivinen akne (tulehduspesäkkeitä)
 • Joskus verenohennuslääkitys voi olla esteenä medical neulaukselle
 • Ihorikko, ihottumaa tai muuten vaurioitunut iho
 • Roacutan kuurista tulee olla kulunut useampi kuukausi, kysy lisää hoitajalta
 • Flunnsa tai kuumetta, jokin tulehdus kehossa
 • Tulehduskipulääkekuuri saattaa selvästi heikentää hoidon tehokkuutta ja jättää tulokset huomattavasti heikommiksi
 • Kysy aina ennen hoitoa hoitajaltasi mikäli jokin asia mietityttää sinua!

 

Onko hoidossa riskejä?

Mikroneulaushoitto osaavan hoitajan kanssa on turvallinen hoito! 

Kerro ennen hoitoa rehellisesti kaikki terveydentilastasi ja mahdollisista lääkityksistäsi. Nämä saattavat vaikuttaa hoidon tekemiseen tai siihen voidaanko sitä tehdä lainkaan. 

Väärin tehtynä hoidossa on riskinsä sekä tulehdukselle ihossa että arven muodostumiselle. Liiallinen arpeutuminen ei ole esteettisesti miellyttävää. Mikäli olet kovin mustelmaherkkä saattaa iholle tulla paikoitellen pientä mustelmaa. Tämä on hyvin yksilöllistä ja tehty hoito vaikutta siihen miten herkästi mustelmia voi tulla. Kauneudenhoitoalan ammattilaisten osalta emme suosittele neulausta yli 0,5mm syvyyteen, tämä syvyys ei yllä verenkiertoon, mutta riittää stimuloimaan fibroblastisoluja ja kollageenin muodostumista. Hoidossa on tällöin pienet riskit ja maksimoidut hyödyt. Terveydenhuollon ammattilaiset voivat neulata tätä syvemmällekin. Meillä Beauty by EmMi Cosmetics hoitolassa Sonja tekee medical neulaukset sairaanhoitajan ja SKY-kosmetologin koulutuksella. 

 

Esimerkkihoito

 

Ultimate Botox  kasvohoito – MIKRONEULAUS

MCCM Medical Cosmetics sarjan Ultimate Botox on oikea kasvohoito kun halutaan tehollaasti ja ylelisesti hoitaa ikääntymisen merkkejä ja elvyttää väsynyttä ihoa. Hoito sisältää aina mikroneulauksen.

Tässä hoidossa iho kuoritaan kevyellä glykolihapon ja  E sekä F vitaminin sekoituksella, ihoon imeytetään hieromalla Antiaging Flash tehohoitoampulli. Hoitajasi sekoittaa tämän jälkeen juuri sinun ihollesi sopivan mikroneulausseerumin (Hyaluronihappoa sekä valikoituja aktiiviaineita). Seerumia käytetään mikroneulaushoidon aikana. Neulauksen jälkeen kasvoille asetetaan ylellinen Hydrogel Botox effect fleece naamio ja jatketaan kevyt kasvohieronta. Halutessasi naamion vaikutusaikana voidaan tehdä Argan öljyn kanssa tai ilman päänahan hierontaa. Hoidon lopuksi iholle levitetään erikoishoitovoiteet.