Ammattilaisten verkkokauppa

PRP -Hoidot

Suosittu ihon rakennetta korjaava ja ihoa vahvistava hoito

Luonnontuote omasta elimistöstäsi!

PRP -hoidot 

PRP-hoidossa asiakkaan omasta verinäytteestä rikastettu verihiutaleplasma pistetään injektiona hoidettavalle alueelle. Tästä syystä hoitoa kutsutaan myös ”Vampyyrihoidoksi”. PRP-plasmahoito on luonnollinen tapa hidastaa ikääntymismuutosten syntymistä sekä poistaa ikääntymisen merkkejä.

Tällä luonnollisella hoidolla voidaan parantaa ihon laatua ja ulkonäköä sekä silottaa ryppyjä ilman keinotekoisia aineita käyttämällä asiakkaan omaa verihiutaleplasmaa, jolloin voidaan luonnollisesti aktivoida ihon sidekudosten kimmoisuutta ja solujen uusiutumista.

PRP-plasmahoidolla voidaan:

– Silottaa ryppyjä

– Lisätä ihon kimmoisuutta ja vähentää ihon roikkuvuutta

– Hoitaa sekä pinnallisia että syviä juonteita

– Parantaa ihon koostumusta ja kuntoa

– Häivyttää aknearpia

-Vaalentaa silmänalusia ja tasoittaa ihoa

PRP on ammattilaisten tekemänä hyvin turvallinen hoito. Meillä kaikki injektiohoidot tekee koulutettu terveydenhuollon ammattilainen. PRP-hoitoja meillä tekee ainoastaan Valviran rekisteröimät sairaanhoitajat.

 

Montako hoitoa tarvitaan?

Asiakas saa tavallisesti apua jo ensimmäisestä hoitokerrasta, hoidon tehostamiseksi hoito suositellaan uusittavan 3-6 kertaa noin kuukauden välein sekä ylläpitohoitoja tehtäväksi (tarvittaessa) noin kerran vuodessa. Yhden hoidon tulokset tulevat esille yleensä 2-5 viikon kuluttua hoidosta, ja säilyvät iholla yksilöllisesti 3-12 kuukautta. Hoitoa ei suositella tehtävän alle kuukauden välein uudelleen.

 

Toipuminen hoidosta

PRP plasmahoidosta ei tarvita pitkää toipumisaikaa.

Heti hoidon jälkeen iho yleensä punoittaa hieman, tämä tasoittuu yleensä jo samana päivänä. Hoitopäivänä ihoa ei saa koskettaa tai pestä lainkaan eikä harrastaa hikiurheilua tai uintia/kylpylää. Voit palata normaaliin arkeen heti seuraavana aamuna. Mahdolliset mustelmat voi tällöin jo halutessaan peittää meikillä.

Miten hoito tehdään?

Hoidossa asiakkaalta otetaan yleisimmin kyynärtaipeesta verinäyte, samalla tavalla kuin laboratorionäyte otettaisiin. Veri käsitellään sentrifugilla, joka erottelee veren eri osat toisistaan. Samalla hoidettava alue puudutetaan voidepuudutteella. Koko vastaanotto kestää noin 40-90 minuuttia riippuen hoidettavan alueen laajuudesta.

Rikastettu verihiutaleplasma pistetään pienen neulan avulla takaisin asiakkaan ihoon. 

Mihin hoidon teho perustuu?

PRP-plasmahoidon teho perustuu sekä asiakkaan oman veren kasvutekijöihin että tehtyihin pistoksiin. 

PRP kirjainyhdistemä tulee sanoista Platelet Rich Plasma , eli verihiutalekylläinen plasma. Tämä osa verestä uudistaa ihoa kutsumalla ihon omia kantasoluja korjaamaan aluetta. Tämä mekanismi yhdessä useiden injektioiden kanssa käynnistää ihon omat luonnolliset korjausmekanismit, joista tärkeimpinä kollageenin ja elastiinin tuotanto. Neulanpistot (kuten mikroneulaushoidoissa) stimuloivat ihon fibroblastisoluja tuottamaan kollageenia. Näin saadaan kaksivaikutteinen teho, jolloin ihon rakenne paranee ja ihon tuntuma napakoituu. Kollageenin ja elastiinin määrän lisääntyessä iholle palautuu nuorekas kimmoisuus. 

PRP hoitoja on käytetty lääketieteessä mm. ortopedisten ongelmien sekä ihotautien hoitoon jo pitkään, tutkimustietoa karttuu kokoajan lisää. 

 

Kenelle hoito sopii?

Hoito sopii hyvin korjaamaan ja ennaltaehkäisemään ikääntymismuutoksia kuten juonteita, värivirheitä ja ryppyjä.  Ihanteellinen PRP hoito on nimenomaisesti ennaltaehkäisevänä hoitona, joskin sarjahoitona tehtynä saadaan ihon rakennetta ja tuntumaa parannettua kun ihon omat korjausprosessit saadaan aktivoitua.

Onko hoidossa riskejä?

PRP -hoito on suhteellisen riskitön.

Täyteainehoitoihin verrattuna PRP plasmahoito on huomattavasti turvallisempi. Kyseessä on kuitenkin injektiohoito jolloin aina on joitain riskejä. Hoidossa ei käytetä täyteainetta tai muita ”ulkopuolisia” aineita, jolloin yliherkkyysreaktiot ovat todella harvinaisia. Hoito tehdään asiakkaan oman veren rakenneaineella. Mustelmia saattaa paikallisesti tulla, sekä hoidon jälkeen hoidettu alue voi joskus hieman turvota ja olla arka. Toisin kuin täyteainehoidoissa ei PRP -hoidolla voida esimerkiksi tukkia verisuonia.

Hoito tehdään aina steriileillä ja kertakäyttöisillä työvälineillä noudattaen hyvää toimenpide aseptiikkaa. Hoidon jälkeen asikkaan on tärkeää noudattaa saamiaan jälkihoito-ohjeita. Hoidettua aluetta ei saa kosketella 24h hoidon jälkeen, myöskään meikkiä ei tänä aikana voi käyttää.

Suurimmat riskit hoidossa liittyvät veren käsittelyyn, asiakkaalta otettu verinäyte tulee käsitellä ja prosessoida niin että veri säilyy steriilinä. Näytteet eivät saa myöskään mennä sekaisin.  Meillä on käytössä yksi sentrifugi ja otamme vastaan vain yhden PRP asiakkaan kerrallaan, näin näytteet eivät voi mennä sekaisin. Huolehdimme hyvästä toimenpideaseptiikasta koko hoidon ajan.

Ajan varaaminen

Kysy aikaa sähköpostilla info@emmicosmetics.fi

Varaathan ajan ensin konsultaatioon sairaanhoitajallemme mikäli sinulla on:

-Verenohennuslääkitys

-Arpikeloiditaipumus

-Pelkäät neuloja

-Olet allerginen puuduteaineille